Onderhoud
tuinen

Verticuteren

Verticuteren is een belangrijke onderhouds techniek voor het verwijderen van mos of dood organisch materiaal, ook wel de viltlaag genoemd. Dit organische materiaal heeft een verstikkende functie in het gazon. Je kan verticuteren zien als verticaal maaien om het gras meer ruimte te geven om zich te ontwikkelen.

Waarom moet ik verticuteren?

Gras heeft ruimte nodig om zich te ontwikkelen tot een prachtig groen gazon. Met ruimte bedoel ik “ruimte tussen de grasplantjes”. Deze ruimte wordt vaak ingenomen door mos, onkruid of een viltlaag. Door te verticuteren maak je ruimte

 

 

 

 

 

 

 

 

Snoeien

Allereerst is het handig te weten wanneer u uw haag kunt snoeien. Voor elke haagplant geldt weer een andere snoeiperiode, maar doorgaans krijgen hagen in het voorjaar hun eerste snoeibeurt van het jaar. Meestal wordt aangeraden om dit voor de langste dag te doen, rond 21 juni.

De snelle groeiers onder de haagplanten krijgen in het najaar een tweede snoeibeurt. Zo gaan deze heggen strak de winter in.

Wilt u weten wanneer uw heg gesnoeid moet worden? Aarzel niet en contacteer ons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onkruidbestrijding

Onkruid in het gazon is een doorn in het oog van elke trotse gazon-eigenaar. Jij wil graag een mooi, groen grasveld in je tuin, geen veldje vol mos, klaver en paardenbloemen.

Helaas is onkruid vaak hardnekkig en verdwijnt het niet zomaar uit jouw tuin.

Tijd voor actie dus! Maar hoe pak je onkruid nou het beste aan? En hoe zorg je ervoor dat het niet binnen no time weer allemaal terug is? Daar helpen we je graag bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bemesten

Er zijn verschillende soorten bemesting voor je gazon. Zo bestaat er bemesting die zorgt voor een snelle groei en herstel, maar bestaat er ook mest die zorgt voor een langzame, volle groei.

De samenstelling van de meststof zorgt voor verschillende dingen. Zo is er meststof die zorgt voor een groenere kleur, of meststof die zorgt voor een diepe worteling.

Maar wanneer moet je nu welke meststof gebruiken? Maakt het eigenlijk wel verschil, of is meststof gewoon altijd ongeveer hetzelfde? Wij beantwoorden graag als uw vragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maaien van gazon

De kans is groot dat je je gazon maait zodat het er weer netjes bij ligt. Maar er zijn meer redenen om je grasmat bij te houden.

Om te beginnen maakt het je gazon sterker. Zon en zuurstof bereiken de grond en bevorderen de groei van nieuw gras. Door gras te maaien krijgen alle sprieten, ook de fijnere, de kans om groot en stevig te worden. Zo creëer je een volle, dichte grasmat. Een ander mooi voordeel is dat door regelmatig te maaien, mos en onkruid geen of minder kans krijgen om te groeien.

Tuinwerken Schepers doet dit graag voor u. Contacteer ons voor meer info.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siergrind & kiezels

Een tuinpad, siertuin of parking met grind of kiezel wordt veel gezien de laatste jaren. Niet voor niets, grind is stijlvol, strak, voordelig én ook nog eens onderhoudsarm. Want, we willen geen uren bezig zijn met onkruid wieden. Een tuin vol met bloemen en groen is leuk, maar kost ook veel werk!
Liever maken we van de tuin een plek om gezellig buiten te eten, te loungen, de kinderen de ruimte te geven, een moestuintje of kruidentuintje bij te houden…kortom: relaxen!

Daarbij zien we onze tuin graag als een verlengstuk van de living of keuken, zodat we makkelijk van binnen naar buiten gaan. Een tuinpad, terras of siervlak met kiezel of siersplit past hier perfect bij!

Voor meer info, contacteer ons voor meer info.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog vragen?

Contacteer ons    “To plant a garden is to believe
    in tomorrow”

     

    – Audrey Hepburn